Pedicure Praktijk Ine Verheijen

toevoegen1

Diabetische voet

Een speciale behandeling komt kijken bij de voetverzorging van diabetische voet. Daarvoor heb ik een aparte opleiding gevolgd bij de K.O.C. Nederland en volg ik  jaarlijks de bijscholings dagen.

Bij iemand die aan Diabetes Mellitus lijdt, kunnen een aantal complicaties optreden. Voorbeelden hiervan zijn: ingegroeide nagels, wondjes om de tenen of onder de voeten.
Als pedicure bent ik hierop dus extra alert!!!

Bij langdurige suikerziekte hebben de bloedvaten en zenuwen veel te lijden. Dit komt door de slechte doorbloeding en het afnemende gevoel in de voeten, waardoor  het bloed minder zuurstof afgeeft en meer afvalstoffen achterlaat, wat de genezing van wondjes bemoeilijkt.Ook voelt men niet meer of er bijvoorbeeld een steentje in de schoen is geraakt, en kan de huid zodoende gemakkelijk stuk worden gelopen. Ook de afzwakkende gevoelswaarde in de voet  kan de genezing van wondjes dus verslechteren en om die reden behoren mensen met diabetische voeten extra zorgvuldig behandeld te worden.

De behandeling begin ik dan ook altijd eerst met een gesprek . Hiermee kan ik in kaart brengen of er achteruitgang zit in de gevoelswaarde van de voeten. Indien dit het geval is, zal ik altijd contact opnemen met de behandelend huisarts of de Podotherapeut..Tegenwoordig wordt een pedicurebehandeling door de zorgverzekeraars gestimuleerd.Afhankelijk van de afgesloten polis ,Simmms code en zorgprofiel krijgen diabetici meerdere pedicurebehandeling vergoed. Ook heel belangrijk is een pedicurebehandeling bij jonge kinderen met diabetes.Samen met de zorgverzekeraar probeer ik als pedicure grotere problemen te voorkomen.

Per 1 januari 2015 ben ik als pedicure aangesloten bij de zorgketen en werkt ik  samen met de Podotherapeut . Voor dat u ter behandeling komt heeft u een verklaring van de podotherapeut nodig,  waarop uw SIMMS code en uw ZORGPROFIEL staat.  Dit zorgplan bepaalt  het aantal behandelingen die vergoed gaan worden door uw zorgverzekeraar.Met al deze gegevens kunt u terug bij mij voor behandeling. Zonder de nodige papier kan ik niet declareren en moet u de behandeling zelf betalen.

Dus zorg dat u voortijdig de gevraagde papieren in orde heeft !!

Patiëntenstop diabetische voet

Ik  heb een samenwerkings contract met :

KEMERINK.        Radewijnstraat 8       Zwolle    telf 038-4531337

INNOFEET           Isala kliniek                 Zwolle   telf 038-4242329